Zelf glutenvrij brood bakken

 

Wil jij ook het jaar eens lekker gezond beginnen? Het is helemaal hip om zelf je brood te gaan bakken. Het is lekkerder en het is ook gezond. Tevens kun je natuurlijk goed experimenteren met bepaalde varianten die jij zelf het lekkerste vindt. Daarnaast brengt het op het moment van bakken natuurlijk een heerlijke geur in je huis.
Tip: het ook leuk om samen met kinderen te te bakken, zodat zij ook meebeleven hoe nu daadwerkelijk een brood wordt gebakken.

Met de broodbak artikelen van Emile Henry heb je de ideale producten in huis voor top kwaliteit producten. Het voordeel van bakken op deze wijze in plaats van een broodbakmachine is dat je een authentiek product krijgt. En je hoeft tevens je machineonderdelen niet terug te zoeken in het brood na het bakken :)

Glutenvrij brood bakken:

Voorbereidingstijd: 1.50 uur
Baktijd:                     45 min

Ingrediënten:

400 g / 2 kopjes rijstebloem
200 g / 1 kop maïsmeel
100 g / ½ kop kastanjemeel
100 g / ½ kop guarpitmeel
15 g / 1 el fijn zout
15 g / 1 eetlepel droge gist bakkersgist
2 eetlepels olie

Bereiding:

1. Verwarm het water tot ongeveer 40 ° C.
2. Meng de bloem, zout en gedroogde gist in een mengkom.
3. Giet in het warme water en olie en kneed het geheel samen tot een soepel deeg.
4. Dek de kom met een doek af en laat 40 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
5. Vet de binnenkant van de brood bakker in en bestrooi deze met bloem.
6. Kneed het deeg weer met de hand om zo het koolzuurgas vrij te geven. 
7. Maak van het brood een mooie bol en plaats in het brood bakker.
8 .Doe het deksel erop en laat dit geheel rijzen gedurende 50 minuten bij kamertemperatuur.
9. Verwarm de oven voor op 230 ° C.
10. Bestrijk de bovenkant van het brood met water.
11. Dek alles af met het deksel en bak 45 minuten.
12. Laat afkoelen (5-10 minuten) en verwijder dan het brood uit de brood bakvorm.

Geniet ervan!!